📈 Investiční blog

Novinky ze světa investic

Jak investovat při poklesech. Funguje pravidelná investice?

Jak investovat při kolísání a poklesu trhů. Strategie investování pro medvědí trh. Dařilo se pravidelné investici v nejhorším období amerického akciového trhu? Unikátní možnost jak začít investovat.

Lze překonat inflaci bez investičního plánu?

K překonání inflace je třeba investovat. To je určitě pravda. Ale stačí pouze volné prostředky vložit do investic a tedy investovat bez investičního plánu?

Co je to ETF?

Co se skrývá pod pojmem ETF? Jaká je nákladovost ETF fondů? Jaký je rozdíl mezi aktivními podílovými fondy a ETF? V čem mají ETF výhodu proti běžným podílovým fondům? Do jakých společností ETF investuje?

Investice do dluhopisů

Dluhopisy a jak se chová jejich cena při změně úrokové sazby centrální bankou. Jak do dluhopisů investovat? Investovat nyní do krátkodobých nebo dlouhodobých dluhopisů? Zařadit do portfolia výnosné firemní dluhopisy českých firem?

Dopad inflace na firmu, obec či jinou právnickou osobu

Inflace a jak se před ní ochrání právnická osoba? (tzn. firma, město, obec, nadace apod.) Je zajímavý spořicí účet pro právnickou osobu? A co termínované vklady nebo vklady s výpovědní lhůtou? V podcastu popsána i varianta, jak dosahovat zhodnocení na úrovní úrokové sazby ČNB.

Akcie ČEZ

Je vhodné zařadit akcii ČEZ do portfolia? Jak se dařilo akciím ČEZ ve srovnání s investicí do světových akcií? Co způsobilo vyjádření o sektorové dani na energetické společnosti?